czwartek, 22 grudnia 2016

Pasta śniadaniowa z suszonymi pomidorami według mojego Taty

Dzisiejszy wpis z gościnnym udziałem :) Siedząc na przedświątecznym urlopie w moim domu rodzinnym mam okazję podpatrzeć moich najbliższych w kuchni. Małą tradycją już jest, przygotowanie przez mojego Tatę na nasze wizyty specjalnej pasty kanapkowej. Pysznie się ją je z ogórkami konserwowymi lub oliwkami.
A co jest w środku?



Potrzebujemy:
- pół opakowania serka czosnkowego (ok.70g)
- 100g twarogu
- ok. 7 pomidorów suszonych w oleju
- łyżeczkę musztardy
- duży, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- 1/2 jednego kawałka papryki konserwowej
- po 2 szczypty oregano oraz bazylii

Wszystkie składniki należy zblendować a następnie cieszyć się smakiem!

Voila!


1 komentarz :