poniedziałek, 16 czerwca 2014

Hamburgery - podejście drugie, zdrowsze

Już raz podawaliśmy przepis na hamburgery domowej roboty, jednakże nie były one do końca domowe.

Tym razem postanowiliśmy sami sobie przyrządzić mięso, które wsadziliśmy do bułek.


Potrzebujemy (na 4 duże porcje):
- 450g mięsa mielonego
- 2 łyżki musztardy
- małą cebulę
- jajko
- pieprz i sól

Poza tym:
4 przypieczone w piekarniku bułki
pomidora
sałatę
ser żółty 
i wszystko na co tak na prawdę macie jeszcze ochotę ;) u nas np. był to szczypiorek

Jeśli chodzi o mięso, wszystkie składniki mieszamy razem, aż dobrze się połączą - cebulę najlepiej zetrzeć, albo bardzo drobno pokroić.
Następnie dokładnie smażymy z obu stron uprzednio uformowane płaskie kotlety.

Wszystko razem łączymy i cieszymy się smakiem!

Voila!




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz