sobota, 4 sierpnia 2012

Cukinia nadziewana mięsem mielonym

Po długiej nieobecności wracam wraz z nadziewaną cukinią!


Potrzebujemy:
- 2 średnie cukinie
- 250gr mięsa mielonego
- pomidora
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- cebulę
- 2 ząbki czosnku
- mozzarellę
- oliwę z oliwy, sól, pieprz, oregano

Zaczynamy od obrania i starcia pieczarek na tarce, posiekaniu cebuli.

Pierwsze na patelnię idą pieczarki, czekamy aż odparują, po czym dodajemy cebulę


Kiedy uznamy, że jest gotowe, przesypujemy z patelni do miski. Na tej samej patelni smażymy mielone.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojonego pomidora i kiedy pomidor zmięknie wsypujemy zawartość miski i czosnek i chwilę jeszcze smażymy. Można dodać oregano do smaku.

W tym samym czasie mężczyzna wydrąża nam cukinie :)


 Gotowy warsz nakładamy do cukinii. Mozzarellę kroimy w plasterki, kładziemy na cukiniach i wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 25 minut.




Były pyszne!
A w środę.. SAJGONKI :D

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz