poniedziałek, 23 stycznia 2012

Makaron + szpinak + kukurydza + tuńczyk

Tym razem przepis zaczerpnięty z mieszkaniowej kuchni.
Podchodziłam bardzo sceptycznie do tego dania, aby z każdym kęsem przekonywać się, że jest na prawdę pyszne!


Przepis na 2 duże porcje:
* makaron (ja używam tylko tagliatelle sprzedawanego w pół kilowych, dużych żółtych opakowaniach)
* pół paczki mrożonego szpinaku
* puszka tuńczyka w sosie własnym
* pół puszki kukurydzy
* opakowanie sera feta
* mała cebula i 3 ząbki czosnku

Cebulę i czosnek siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy do tego szpinak, kukurydzę i tuńczyka z sosem. Wszystko pięknie smażymy, pieprzymy w międzyczasie...
Makaron gotujemy, dajemy na niego zawartość patelni i na końcu pokruszony ser feta.

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz