Wygląda jak bobofrut ale jest pyszna i zdrowa.
3 marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 szklanki bulionu rosołowego
szklanka mleka
sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona cebula dodatkowo
oliwa z oliwek
First of all siekamy drobno cebulę i czosnek, a marchewki kroimy w plasterki.
Podsmażamy cebulę i czosnek na oliwie.
I dodajemy marchewkę. Podsmażamy dalej przez jakiś czas.
W międzyczasie robimy wywar z rosołu, do którego wrzucamy składniki z patelni.
Gotujemy aż marchewka zmięknie. Następnie miksujemy, dodajemy mleko, przyprawy według uznania i gotowe!
Ja dodatkowo pokroiłam 2 kromki chleba tostowego w kostkę i przysmażyłam na oliwie. Równie dobrze można dodać np. groszek ptysiowy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz