Już raz podawaliśmy przepis na hamburgery domowej roboty, jednakże nie były one do końca domowe.
Tym razem postanowiliśmy sami sobie przyrządzić mięso, które wsadziliśmy do bułek.
Potrzebujemy (na 4 duże porcje):
- 450g mięsa mielonego
- 2 łyżki musztardy
- małą cebulę
- jajko
- pieprz i sól
Poza tym:
4 przypieczone w piekarniku bułki
pomidora
sałatę
ser żółty
i wszystko na co tak na prawdę macie jeszcze ochotę ;) u nas np. był to szczypiorek
Jeśli chodzi o mięso, wszystkie składniki mieszamy razem, aż dobrze się połączą - cebulę najlepiej zetrzeć, albo bardzo drobno pokroić.
Następnie dokładnie smażymy z obu stron uprzednio uformowane płaskie kotlety.
Wszystko razem łączymy i cieszymy się smakiem!
Voila!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz