piątek, 11 października 2013

Zupa krem z brokuła.

Właściwie to z warzyw. I właściwie na spontanie. I właściwie idealna.



Potrzebujemy:

 2 litry bulionu 
brokuła
ziemniaka
marchewkę
3 garści mrożonej włoszczyzny w paskach
czosnek
jogurt
pieprz

Marchewkę i ziemniaka kroimy w kostkę, brokuła dzielimy na różyczki. 
Wszystko intensywnie gotujemy w bulionie około 20 minut.
Następnie odlewamy większą część bulionu (ja odlewałam chochlą przez sitko - pozostały czysty bulion można potem wykorzystać).
Warzywa blendujemy dodając po  troszku bulionu aby osiągnąć wymarzoną konsystencję. Potem 2-3 łyżki jogurtu, sprasowany czosnek i pieprz i blendujemy dalej. 
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Voila!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz