wtorek, 15 października 2013

Zapiekane nadziewane pieczarki.

Po porannej jajecznicy z pieczarkami zostało nam kilka sztuk. Nie chcąc zbytnio kombinować wybraliśmy najprostszą opcję ;)



Potrzebujemy:
u nas 9 pieczarek
cebula
pół papryki
 3 plasterki sera żółtego
pieprz, czosnek, zioła prowansalskie

Pieczarki obieramy, wyrywamy nóżki i łyżeczką delikatnie wydrążamy środki - odkładając to co wydrążone na potem (uważając żeby nie uszkodzić pieczarki).
Nóżki, cebulę i paprykę drobno siekamy, dodajemy środki pieczarek i wszystko smażymy na oleju przez kilka minut.
Następnie nadziewamy pieczarki, przykrywamy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 170 stopni do momentu aż pieczarki zmiękną.
Jeśli zostanie farsz, to polecamy zrobić sobie tosta ;)

Można polewać ketchupem.

Voila!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz