Tym razem przepis zaczerpnięty z mieszkaniowej kuchni.
Podchodziłam bardzo sceptycznie do tego dania, aby z każdym kęsem przekonywać się, że jest na prawdę pyszne!
Przepis na 2 duże porcje:
* makaron (ja używam tylko tagliatelle sprzedawanego w pół kilowych, dużych żółtych opakowaniach)
* pół paczki mrożonego szpinaku
* puszka tuńczyka w sosie własnym
* pół puszki kukurydzy
* opakowanie sera feta
* mała cebula i 3 ząbki czosnku
Cebulę i czosnek siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy do tego szpinak, kukurydzę i tuńczyka z sosem. Wszystko pięknie smażymy, pieprzymy w międzyczasie...
Makaron gotujemy, dajemy na niego zawartość patelni i na końcu pokruszony ser feta.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz