Bardzo łatwe w przygotowaniu, pyszne i przede wszystkim sycące!
Robiłam naleśniki pierwszy raz w życiu, ale udały się wyśmienicie!
Ciasto:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
2 jajka
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
olej do smażenia naleśników
Farsz:
brokuł
opakowanie sera feta
Można podawać z sosem czosnkowym.
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy i odstawiamy na chwilę
Patelnię rozgrzewamy i traktujemy ją delikatnie tłuszczem (olejem, masłem, smalcem itd)
Smażymy naleśniki
Brokuła gotujemy
Po ostygnięciu brokuła rozdrabniamy go widelcem na tzw. papkę
Dodajemy ser feta i mieszamy do uzyskania masy
Naleśniki smarujemy masą i zwijamy
Można jeść na zimno, albo podgrzać jeszcze na patelni
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz